pojkar når watertown finalerna

WATERTOWN Cookeville High School-tjejer och pojkar vann sina semifinal matchups fredagskväll för att avancera till sina respektive mästerskapsspel i Watertown Holiday Basketball Tournament.

Lady Cavaliers hoppade över Watertown tidigt och obevekligt drivit sig till en 52 18 seger. Cavalierna var lika imponerande som de använde en röd varm tredje period för att blåsa sitt spel med Watertown öppet och springa iväg med en 58 43 seger.

För det andra raka spelet stormade Cookeville High School Lady Cavaliers ut ur porten fredag ​​eftermiddag och tittade Gå Ner I Vikt Snabbt Piller aldrig tillbaka när de plockade upp en imponerande 52 18 seger över Watertown. CHS ledde 15 4 i slutet av den första perioden och 24 8 när lagen lämnade golvet för avbrott.

‘Vi pratade igår och pratade om hur vi inte hade någon intensitet när vi kom ut igår. Så vi ändrade några saker, ändrade vår uppvärmning, hur vi fokuserade och det verkade göra skillnad, säger Cookeville coach Jamie Gillies. ‘Vi har ett sådant ungt lag att när du gör en förändring, på kvällen en liten, det kan påverka dig. ‘

Chloe Savage ledde Cookeville i poäng igen med 12 poäng. Julianne Dunaway gjorde 11 poäng, medan Katie Dunaway hade åtta och Deja Savage gjorde åtta poäng. Alyssa Love gjorde sex poäng.

Alexis Surles chipped in med fyra och Cassie Shope gjorde två.

Delaney Hight ledde Watertown med sex poäng.

Cookeville behöll trycket i andra halvlek som Lady Cavaliers kväver Lady Tigersdefensively, men var tillräckligt snabb för att orsaka omsättning. CHS ledde 38 15 i slutet av den tredje perioden.

‘Vi’ får bidrag från många människor. Deja är bara en freshman som Makayla White och Mackenzie Perry, säger Gillies. ‘Vi är ett begåvat lag och det är viktigt att se till att ha lite tid för dem (yngre barn) att komma in och få lite lekstid. Jag trodde att alla spelade bra idag. ‘

Kavaljerare använder stor tredje period till topp tigrar

The Cookeville Cavaliers outscored värd Watertown 24 8 i den tredje perioden fredag ​​kväll för att ta en 50 28 fördel och så småningom rulla till en 58 43 seger i semifinalerna i Watertown Holiday Basketball Tournament. Segern satte Cavs i lördagens mästerskapsspel mot Macon County.

‘Vi hade bara en sex poäng led vid halvtid och vi spelade ett riktigt bra tredje kvartal,’ sade Cookeville tränare Kevin Bray. ‘Jag tror att vi ledde till ca 22 poäng under tredje perioden. De kom ut och satt tillbaka i en zon, gav oss bara en vinst och vi tog det.’

Bailey Gilliam gjorde sju av hans lag 13 poäng i den första perioden för att hjälpa Cavs ta en sju poäng ledning. De två lagen bytte skopor tidigt under den andra perioden med tigrarna får stora korgar från Preston Tomlinson och Austin Laster att dra inom sex vid 26 20 på väg in i halvtid.

Men kavallererna satte det i ett annat redskap under den tredje perioden och scorade sex av de första åtta poängen på korgar av Alex Garrett, Gilliam och Noah Hilliker för att leda 32 22. En 3-pekare av Gilliam gjorde det senare 40 25 med 4:01 på klockan. En upplägg av Braiden Brown drev Cavs ‘ledningen till 46 25 och Tomlinson slog den sista korgen av perioden för att stoppa blödningen och få Watertown inom 22 på 50 28.

Hilliker ledde Cookeville med 18 poäng, medan Garrett hade 16 och Gilliam hade 15 för att sätta takten.

Monterey pojkar faller in

semifinaler till Macon

Monterey High School Wildcats blev outscored 10 5 över finalen 2:44 fredag ​​kväll för att komma upp bara kort, förlora 68 62 till Macon County i semifinalerna i Watertown Holiday Basketball Tournament.

‘Vi slutade aldrig, men vi gjorde ett bra jobb att gräva oss till ett hål ikväll’, sa Monterey tränare Adam West. ‘Macon County gjorde ett bra jobb med Går Man Ner I Vikt att neutralisera vårt spel att försöka scorera runt fälgen tidigt. Vi gjorde inte poäng så mycket som vi behövde och de gjorde ett bättre jobb med att göra poäng.’

Efter att ha kämpat tillbaka för att dra in inom en vid 58 57, föll Wildcats bakom tre på en hink av Macon County s Seth Carlisle. Riley Phillips lades till ledningen på en annan korg. Men Monterey fick en hink av Ty West för att göra det 62 59 med 1:33 att gå. Wildcats skickade Macon County till linjen sent i spelet och tigrarna svarade genom att slå fyra av sex för att få en 66 59 fördel. En 3 pekare av Cade Painter stängde gapet för Monterey på 66 62 med 20 fästingar kvar, men det var en nära som Monterey skulle få.

Ty West ledde Monterey i poäng med 17 poäng, medan Michael Cody hade 13 poäng och målare och Peyton West gjorde 12 poäng för att leda vildkatterna.

Monterey tjejer kämpar för att göra poäng i turneringstaben

Monterey High School-tjejer kämpade Går Man Ner I Vikt ännu en gång för att sätta poäng på tavlan fredag ​​kväll den andra omgången av Watertown Holiday Basketball Tournament. Och den scoring torka visade sig vara dyrt när Lady Wildcats föll 48 21.

Monterey sköt bara 13 procent från fältet för spelet och kopplade på endast fyra av 12 fria kast. Lady Wildcats kämpade också med att hantera bollen, eftersom MHS begick en okarakteristisk 18 omsättning.

Lady Wildcats kom bakom tidigt och kunde aldrig tyckas komma igång. Monterey slog 11 5 efter en period och avslutade första halvleken med en poäng på 26 12. Det blev inte bättre under andra halvleken, eftersom Westmoreland höll påtrycket och ledde 35 16 i slutet av tredje perioden.

Anna Hudson ledde Monterey i poäng med sex poäng. Faith Walker och Jessie Walker gjorde fyra vardera. Daniella D ‘Agostino och Hannah Mueller bidrog med två poäng. Lauren Clarke snurrade i två punkter och Kaitlyn Moorehead gjorde en poäng.