Pojkar basketlag söker konsistens

Watkins Memorial High School boys basketlag har kämpat hittills, men tränaren Ben Schenko tycker att krigarna håller på att ta några positiva steg.

BRAD EMERINE, ThisWeek Community News

Watkins Memorial High School boys basketlag har kämpat hittills, men tränaren Ben Schenko tycker att krigarna håller på Viktminskning Tabletter att ta några positiva steg.

‘Vi’ blandar killar som spelade på fyra nivåer förra året och vi har kämpat för att vara på samma sida, vilket är orsaken till vår inkonsekvens, säger Schenko. lag och några som spelade på varsity förra året. De flesta spelar varsity för första gången, och de återvände spelar mer stora roller och många fler minuter än de gjorde förra året.

‘Men jag tror att vi kommer att börja vända på hörnet och bli mer konsekvent nu när vi är nära halvvägs i säsongen.’

Krigarna förbättrades till 4 5 totalt och 3 1 i LCL Buckeye Division med en 54 37 seger över att besöka Licking Heights den 4 januari.

Tyler Ruff gjorde 11 poäng, inklusive tre 3 pekare, under första kvartalet för att bränna Warriors till en 20 9 ledare. Ruff avslutade med ett spel höga 20 poäng och James Bailey och Bryce Small lagde 11 poäng.

‘Vi förlorade sju seniorer förra året, för att säg att vi är’ förfärliga unga ‘är en underdrift’, sa Ruff, som var medelvärdet av ett lag med höga poäng på 12,1 in i ett jan-league-spel på Lakewood. ‘Men det är dags att få Förbi det och göra förbättringar på golvet, ta vad vi gör i praktiken och genomföra det. Vi måste spela med mer intensitet på försvaret och vara mer aggressiva och mer fokuserade på defensiva rebounding. ‘

Krigarna har spelat bra i spurts, men Schenko sa att det tredje kvartalet av tävlingar har varit ett problem.

‘Det tredje kvartalet har varit vår Achilles’ -häl, ‘Schenko sa.’ Vi hade överträffats med 50 poäng under tredje kvartalet denna säsong till (4 januari). Jag tror att vi inte har varit så disciplinerad när spelen blir strama. Istället för att vi behåller vårt fokus, tenderar vi att springa bara när sakerna blir tätt, vilket har lett till många oförutsedda omsättningar och skyndade skott. Vi lär oss att spela tillsammans och spela varsity basket.

‘Vi lade fram vårt schema med non-league-spel mot större skolor för det ändamålet. Nu är det dags att ta det vi har lärt oss in i huvuddelen av vår ligaplan.’

Mot Licking Heights förlängde krigarena en 28 17 halvtidsledning genom att skryta Hornets 13 6 i tredje kvartalet.

Liten (9.9) var andra på laget i genomsnitt genom nio matcher, följt av Bailey (9.7), Ben Pack (4.7), Cole Nixon (4.4), Ethan Stearns (4.0) och Marcus Peaks (3.4).

‘Vi’ får bra spel från Tyler, James och Bryce och från Marcus Peaks, en 6 4 freshman framåt som spelar ovanför fälgen, vilket är något vi inte hade från våra andra inlägg, säger Schenko. ‘Han är super atletisk och hög poäng bollen.

‘Jag’ är mycket uppmuntrad eftersom vi faktiskt har spelat mycket bättre de Går Man Ner I Vikt senaste tre matcherna, även om vi gick 1 2 i dessa spel ‘, sa Gates. ‘Tjejerna är upphetsade och jag tror att vi kommer att toppa vid rätt tidpunkt.’

Krigarna var 2 7 totalt och 0 4 i LCL in i ett Jan 6-spel mot Johnstown.

Freshman Emily Irwin var i genomsnitt ett lag hög 9,5 poäng genom nio matcher, följt av Taylor Looney (8.5), Madison Gullett (8.3) och Hunter Rennie (6.7).

Boyd, Fulwider ledde vägen för brottare Max Boyd från brottningsteamet nådde en semifinal innan han förlorade 8 1 till toppsåsade George Brown av St. Paris Graham i The Wrestling Association Holiday Tournament den 27 december och 28 på Wright State University.

Boyd blev skadad i matchen och fick förlora sina placerings matcher för att avsluta sjätte på 182 pund. Alec Fulwider (113) placerades också sjätte, då krigarena uppgick till 71,5 poäng för att avsluta 11: e bakom mästaren Dublin Coffman (177) i 35-talets stora skolavdelning. Boyd förbättrades till 16 6 på säsongen och Fulwider förbättrades till 14 6.

The Warriors ‘nästa möte är Marion County Invitational fredagen den 13 januari och lördag 14 jan på Veterans Memorial Coliseum.

Andra med vinnande poster är Gå Ner I Vikt Snabbt Alex Lieb (126, 12 7), Dante Fair (170, 12 7), Kyle Clark (220, 9 4), Mason Boyd (106, 7 4), Cole Foor (160, 9 7) och Connor Brandon (138, 8 7).