Pojkar basketlag kort på höjd

En aktiv deltagare på Twitter, den nya Olentangy High School-pojkarens tränare John Feasel, kom nyligen över ett ordstäv som han sa kan vara Braves motto denna säsong.

DAVE PURPURA, ThisWeek Community News

En aktiv deltagare på Twitter, den nya Olentangy High School-pojkarens tränare John Feasel, kom nyligen över ett ordstäv som han sa kan vara Braves motto denna säsong.

Tweeten presenterade citatet ‘Jag’ snarare har hjärtat än höjden ‘, sa av tidigare NBA-spelare Nate Robinson i maj 2013, inom en bild av Robinson medan han spelade för Chicago Bulls.

‘Det nya Braves mottot,’ Feasel skrivit bredvid fotot.

Olentangy, som öppnade 1 december med en 65 49 seger på Marion Harding, måste säkert göra upp för en brist på höjd denna säsong.

Bravesna har ingen spelare som är längre än 6 fot 3, en höjd som delas av senioren framåt Nathan Riedel och sophomore framåt Caleb Steele, och returnerar bara en heltidsspelare i 6 0 senior vakt Jason Sieve.

‘Vi måste ha hela laget boxning ut,’ 6 2 senior framåt Will Elmore sagt. ‘Vakter måste göra lite återhämtning. Vi kan inte lämna våra stora killar att göra allt arbete. Det kommer att bli en utmaning och det kommer att ta lite att vänja sig vid. Men jag är uppmuntrad. Vi jobbar bra tillsammans. ‘

Feasel planerar att genomföra en liknande snabb takt och samma man som försvarare han använde de senaste 13 säsongerna som Olentangys flicktränare. Feasel, vars far John W. Feasel var Braves ‘tränare från 1978 83, var 176 126 med tjejlagret inklusive 139 35 under de senaste sju säsongerna med fem OCC-mästerskap och sex Division I-distriktets runner up finish.

Han tog över som killar tränare i maj, ersätter Chris Kelly, som steg ner efter 13 årstider.

Olentangy var 12 12 totalt i fjol.

‘Han är väldigt energisk,’ sa Sieve av Feasel. ‘Jag var väldigt glad när jag hörde att han skulle bli vår tränare. Vi vet att han är en Olentangy kille. Vi visste alla hur mycket framgång han hade med tjejlaget, och vi vet att han kommer att göra samma sak för vårt lag. Det kan ta några år, men vi är ‘säkra’.

Sieve är lagets enda tvååriga brevvinnare och är i sitt tredje år på varsity. Han genomsnittade nio poäng som en reserv förra året.

‘Min stil har inte förändrats mycket. Vi kommer fortfarande att springa upp och ner i golvet, Gå Ner I Vikt Snabbt vi måste slå folk upp och ner på golvet, säger Feasel. ‘Vi måste spela en solid man till människans försvar, och det har vi jobbat mycket på. ‘

Feasel sa att han gillar blandningen på sin roster, som har fyra seniorer, Går Man Ner I Vikt fyra juniorer och fem sophomores.

Elmore, 6 1 seniorvakt Greg Hendrix och Riedel är återvändande brevvinnare.

Avrunda utdelningen är Juniors Jerred Kinnaird (6 2 framåt), Kyle Milliron (5 6, Vakt), Chantz Simpson (5 6, Vakt) och Adam Wiff (5 9, Vakt) och sophomores Christian Browning (5 9, Vakt ), Sean Marks (5 9, vakt), Luke Riedel (5 11, vakt) och Alex Sieve (5 11, vakt).

Många av dessa spelare fyllde betydande roller på ett junior varsity-lag som bara förlorade ett spel förra året. och varsity, gjorde ett spel hög 27 poäng mot Harding. Sikt tillsatt 14.

‘Vi tycker om att sprida ut det, och det kommer vi troligen att behöva,’ sa Sieve. ‘Vi måste skjuta bra och lära oss att slash inuti om det är vad vi måste göra .’

Olentangy börjar OCC Buckeye Division spela fredag ​​den 9 december, hemma mot att försvara Division I statsmästare Westerville South.

Braves gick 8 6 i OCC Capital förra året för att avsluta fjärde bakom co champions New Albany och Orange (båda 12 2).

‘Vi’ kommer att vara underdogs i många av våra spel, och förmodligen tunga underdogs på det, ‘sa Feasel.’ Vi kommer att gå ut och slåss. Det är allt vi kan göra. Killarna har verkligen svarat. Gå Ner I Vikt Snabbt Vi måste få fem killar att rebounding och fem killar boxar ut. Vi kommer att göra misstag, och vi lär oss av dem. 1 hos Marion Harding