Poinsettias inte den enda anläggningen för semester

Poinsettier är ofta på väg att plantera vid denna tid på året, men det finns andra blommande växter som gör stora gåvor.

Julkaktusen, även känd som Thanksgiving-kaktusen eller påskkaktusen, är en populär vinterblommande hushållsplant som gör ett utmärkt tillskott till nästan vilken inomhusinredning som helst. Julkaktus är inte bara lätt att ta hand om men spreder sig enkelt också, vilket gör det till en enastående kandidat för semestergåva.

Mina vänner har en familjetradition att köpa varandra Amaryllis. De tävlar för att se vem som kan odla den högsta blomman eller växten med de flesta blommorna. De flesta amaryllislökar säljs redan krukade och med fullständiga växande instruktioner.

När vattnet har börjat, kan du förvänta dig en magnifik lilja som blommar av rött, rosa, vit eller orange Gå Ner I Vikt På En Vecka på fyra till sex veckor. Efter blommande växer amaryllis som en lövverk tills bladen blir gula. Förvara sedan kruklampan på sin sida i ett kallt mörkt rum eller källare för att vila i åtta till 10 veckor. När ny tillväxt uppstår, repetera glödlampan och returnera den till ljuset för att starta cykeln igen. Varför inte starta dina unga folk på en tävling för att se vem som kan odla Amaryllis i din familj? Då kan vi även vuxna komma in på det också.

Blandade tropiska korgar eller växter gör stora gåvor och kommer i ett stort antal storlekar och prispunkter. Det viktigaste att komma ihåg när man ger växter som gåvor den här tiden på året är hur vi transporterar dem. Liksom oss, tycker inte om kölden, och när temperaturen sjunker under ca 5 C behöver de skyddas med papper eller plast som kan fälla varm luft runt växten.

Kom ihåg att inte lämna växter i bagaget på din bil. Och om det verkligen är kallt så skulle det inte skadas växterna eller oss att värma upp bilen i några minuter innan du transporterar dina växter.

Så i stället för att förlora sömn eller rusar till köpcentret för att hämta den sista minuten Går Man Ner I Vikt gåvan, sluta in i trädgårdscentret, ta ett djupt andetag av lugnarna på semestern och gå hem med en Gå Ner I Vikt Snabbt växt eller två för andra och kanske till och med unna dig själv en också.